Fine Taste Good Living
Pappardelle con Ragù di Manzo met Villa Trasqua Chianti Classico
Over de wijn:
Vergist bij 26-28°C in stalen tanks met 20-22 dagen schilcontact, gevolgd door een rijping van minstens 12 maanden in grote vaten van Slavonisch eiken.
Een intense robijnrode wijn met een licht granaatrode tint. In de neus fruitig, kruidig en delicaat. Een stevige wijn met een fijne structuur en een lange afdronk.
Bekroond met een 8,5 door De Grote Hamersma.
Het recept:
Pappardelle con Ragù di Manzo (Toscaanse rundvleesragout)
🕰️ Bereidingstijd: ongeveer 2 uur
🧾 Ingrediënten (4 pers)
400 g runderstoofvlees, in kleine blokjes
2 el olijfolie
1 fijngehakte ui
1 fijngehakte wortel
1 fijngehakte stengel bleekselderij
2 fijngehakte teentjes knoflook
2 takjes rozemarijn
1 laurierblaadje
150 ml Villa Trasqua Chianti Classico
1 el tomatenpuree
400 gr gepelde tomaten (blik)
Zout & peper
Een klein beetje suiker
Voor erbij:
350–400 g pappardelle (of tagliatelle)
Geraspte Parmezaanse kaas
4 glazen Villa Trasqua Chianti Classico
👨🍳 Bereidingswijze
Neem een diepe pan en verhit de olijfolie hierin, voeg dan de fijngehakte ui, wortel, bleekselderij en knoflook toe en bak 5–7 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
Doe de blokjes rundvlees erbij en bak ze rondom bruin. Voeg dan rozemarijn en laurier toe.
Blus af met 150 ml rode wijn. Laat 2–3 minuten inkoken zodat de alcohol verdampt.
Voeg tomatenpuree toe en roer goed door. Voeg dan de gepelde tomaten toe. Breng op smaak met zout en peper. Voeg eventueel naar smaak een beetje suiker toe voor een zachtere saus.
Laat het zo ongeveer 1,5 uur sudderen op laag vuur met het deksel half op de pan. Roer af en toe en als het te droog wordt voeg je een scheutje water toe.
Kook de pappardelle volgens de verpakking in ruim gezouten water en giet af zodra deze klaar is volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de pasta dan met de ragout en serveer met Parmezaanse kaas naar smaak.
🍷 Combineer met een glas Villa Trasqua Chianti Classico voor een echte Toscaanse ervaring.
Buon Appetito!